page title icon Däck&Fälg Landvetter första MECA-verkstaden

Däck&Fälg Landvetter första MECA-verkstaden

Den MECA-anslutna Allbilverkstaden Däck&Fälg Landvetter har klarat årlig kontroll för kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad.

Ingemar Hjelmstierna och hans personal är mycket glada över godkännandet och att de är den allra första i MECA-verkstaden. Kalla det för viktig skalp i det egna ledet.

– Vi är oerhört stolta över det. Vi är väldigt positivt inställda till Godkänd Bilverkstad redan från början. Godkänd Bilverkstad är ett intyg på att man gör kvalitetsjobb, säger Ingemar när vi får tag på honom precis innan eftermiddagsstressen.

Han berättar att verkstaden, som ligger i Landvetter två mil öster om Göteborg, har två fastanställda mekaniker medan under däcksäsong växer personalskaran med ytterligare fyra-fem säsongsanställda däckmontörer. Den årliga omsättningen är cirka fem miljoner kronor.

– Som liten verkstad kan man tycka att några av kontrollpunkterna är onödiga, men det ska vara lika för alla. Vi hade en liten diskussion om ett dokument, men det löste sig under kontrollen, berättar Ingemar Hjelmstierna.

Med tanke på tidpunkten, mitt i däcksäsongen, har Däck&Fälg Landvetter ännu inte hunnit med att fira.

– Men vi är oerhört stolta och vi vill passa på att tacka MECA centralt, MECA Göteborg och då framför allt Robin Tidebrink för all hjälp samt Per Fredriksson på Kontrollerad Bilverkstad som gjorde revisionen, avrundar Ingemar Hjelmstierna.