page title icon Godkänd Bilverkstad Årets initiativ i Auto Awards 2019

Godkänd Bilverkstad Årets initiativ i Auto Awards 2019

Godkänd Bilverkstad är först i Sverige med att tilldelas en Auto Award som ”Årets initiativ”. 

Juryn för Auto Awards motiverar sitt val av Godkänd Bilverkstad som Årets initiativ med: ”Vinnaren i kategorin “Årets initiativ” har skapat uppmärksamhet, ökad varumärkeskännedom, merförsäljning – mervärde för antingen branschen eller kunderna. Kategorin “Årets initiativ” är en uppmaning till hela branschen att skapa några initiativ som kan göra skillnad”.

Det var MRF:s vd, Tommy Letzén, som företrädare för Godkänd Bilverkstads båda huvudmän, MRF och SFVF, fick motta utmärkelsen under högtidliga former på Cirkus i Stockholm 31 oktober.

– Vi är jätteglada över att få utmärkelsen som ”Årets initiativ” av Auto Awards, speciellt efter att vi har arbetat med kvalitetsstandarden i snart fem år, säger MRF:s Joachim Due-Boje och  SFVF:s Ulf Stefansson i ett gemensamt uttalande.

De säger också att utmärkelsen stärker Godkänd Bilverkstad på flera nivåer både som kvalitetssäkrande koncept gentemot kunder och som ett sätt för att få ordning och reda på verkstaden.

– Vi har fått fin respons från verkstäder som gått med i Godkänd Bilverkstad. De har inte bara fått ordning och reda på sin verksamhet, de har också sett hur lönsamheten förbättrats på grund av bland annat färre backjobb, mindre med kvarglömda verktyg och när rätt mekaniker gör rätt jobb, förklarar Joachim och Ulf unisont. 

Auto Awards är bil- och motorbranschens egen show och prisceremoni. Den finns i Danmark sedan några år tillbaka och röner stor uppmärksamhet och, inte minst, innebär stor prestige för Awards-mottagarna. Inte mindre än 15 olika Auto Awards delades ut i Sverige för första gången, varav en gick – den första i kategorin Årets initiativ – till Godkänd Bilverkstad!