page title icon ”Kunderna får det de betalar för”

”Kunderna får det de betalar för”

Roger Degerman

Norrlands Bil är medlem i Godkänd Bilverkstad sedan början av 2020 och ser det som ett viktigt steg för alla verkstäder i branschen.

– Det medför en allmän kvalitetshöjning för alla samtidigt som det ger en jättebra trygghet för våra kunder, säger Roger Degerman, servicemarknadschef.

Norrlands Bil finns på fem orter, Luleå, Skellefteå, Arvidsjaur, Malå och Piteå. De är sedan tidigare auktoriserad verkstad för VW Groups märken och har även sin egen revision via Volkswagen Group.

– Det var Volkswagen Group som tryckte på och de vill att alla deras auktoriserade verkstäder ska vara med och vi tycker även själva att det är en bra för oss och våra kunder.

Eftersom Norrlands Bil regelbundet genomgår fortlöpande utbildningar och årliga kontroller via Volkswagen gick processen att gå med i Godkänd Bilverkstad ganska enkelt.

– Jag tycker det gick lätt eftersom Volkswagen redan gjort det stora jobbet och kontrollerna för Godkänd Bilverkstad kunde göras parallellt så i januari var alla papper inskickade.

Roger Degerman tycker att det är viktigt med opartiska kontroller via till exempel Dekra.

– Det är alltid en fördel med kontroller och regelbundna uppföljningar så att man vet att man uppfyller ställda krav och att kunderna får det de betalar för.

Även medarbetarna ser positivt på kontrollerna.

– Det blir en generell kvalitetshöjning för alla från kundmottagare till mekaniker. Det görs ju alltid en genomgång efteråt där man får reda på om man missat något och vad man kunde gjort bättre vilket gör att vi kan höja oss ytterligare en nivå och säkerställa kvaliteten på vårt arbete.

Roger Degerman ser det som positivt att fler och fler verkstäder går med i Godkänd Bilverkstad.

– Det är viktigt att gå med och ett sätt för verkstäderna att visa att man gör rätt. Det blir en trygghet för kunderna så de får det som de betalar för.