page title icon Mora Karosseri & Motorverkstad godkänd för Godkänd Bilverkstad

Mora Karosseri & Motorverkstad godkänd för Godkänd Bilverkstad

Målsättningen var att bli första Godkänd Bilverkstad i Sverige. Nu blev Mora Karosseri & Motorverkstad nummer tre.

– Men vi är den första Mekonomen-verkstaden. Det är fint det med, säger Daniel Sjögren, verkstadschef på Mora Karosseri & Motorverkstad.

Daniel Sjögren berättar att resan fram till att bli en Godkänd Bilverkstad inte har varit svår, men tagit tid för att göra det på ett bra sätt och med hög kvalitet.

– Vi startade så smått när vi fick information om att Godkänd Bilverkstad skulle bli en branschstandard. Vi är en seriös verkstad och vill vara ett första val för kunder som behöver hjälp med bilen. Så det var ett naturligt steg att sätta igång arbetet med Godkänd Bilverkstad, säger han och tillägger att processen inte varit särskilt arbetskrävande.

Det gäller dock att avsätta tid för att få det gjort, fokusera.

– Vi har jobbat på hela tiden med målet att vara en av de första …

Arbetet har dock underlättats, snabbast på, av att Daniel kunnat fokusera på det genom att de anställde ytterligare en kundmottagare.

– En utmaning för oss har varit att styrka våra medarbetares kompetens med intyg. Vi drabbades av en svår brand 2013 då allt brann upp, och tyvärr har Mekonomen bytt system för utbildningsadministration under tiden. Men vi har med hjälp av Mekonomen lyckats att få fram mycket av de utbildningar som vi har gått genom åren, berättar Daniel.

Han framhåller vikten av ordning och reda såväl administrativt som handgripligt – har man bara det så är hälften vunnet.

– Jag tror även att alla medarbetare värdesätter det. Nu får det bli en extra öl på julfesten, avslutar Daniel Sjögren.,

Mora Karosseri & Motorverkstad grundades redan 1947 och 2018 har familjeföretaget tolv medarbetare varav fyra stycken tekniker som omfattas av Godkänd Bilverkstad.

Företaget ägs sedan 20-talet år tillbaka av bröderna Anders och Dan Eriksson.

Bild: Från vänster: Anders Eriksson, Lars Wickman, Erik Jemt, Robert Smedberg, Daniel Sjögren, Olle Montèn, Erik Leseth, Per-Erik Eriksson, Dan Eriksson och Håkan Rundström. Saknas på bilden gör Viktoria Sjögren och Anneli Snees.