page title icon Nummer 600 är godkänd

Nummer 600 är godkänd

I oktober hände det: Blekets bilverkstad på Tjörn blev nummer 600 i ordningen som klarade GBV:s årliga kontroll.

– Det känns riktigt skönt att ha det fixat, säger verkstadschefen Fred Ottosson.

Blekets bilverkstad, som är knuten till Mekonomen, har  en lång historia på Tjörn. Nuvarande vd:n Kenneth Sahlin har drivit verksamheten i tolv år. Nu står han precis i begrepp att lämna över både jobbet och ägarskapet till sin verkstadschef, Fred Ottosson. 

– Det ska bli kul att ta över. Jag har jobbat här i fem år nu, och vi har en stabil kundkrets som gillar oss. Vi finns ju ute på en ö, och på såna här ställen går ryktet snabbt om du inte har koll på grejerna. Nöjda kunder är A och O säger Fred Ottosson. 

Så att jobba med de rutiner som krävs för att gå igenom Godkänd Bilverkstads årliga kontroll har känts viktigt. 

– En del av det hade vi redan, genom våra ISO-certifieringar. Men det krävdes ändå rätt mycket arbete. De sista månaderna jobbade vi ganska intensivt och fick vi fick även en hel del hjälp från Mekonomen centralt, säger Fred Ottosson.

Vad var svårast?

– Det är en del pappersexercis som ska falla på plats. Men det mesta är egentligen rätt logiskt och självklart. Det gäller bara att komma in i det.

Det går bra för firman. Före corona-krisen hade de en omsättning på runt fyra miljoner, på fyra man, och en vinstmarginal på drygt 5 procent. Och det har fortsatt att fungera hyggligt bra även det här mycket speciella året.

– I början av krisen hade vi en liten svacka, men sedan dess har det rullat på.

Att få det att både funka och gå med vinst … vad är hemligheten?

– Rätt folk på rätt plats. Så att allt flyter på utan något krångel på vägen.

Bilden: Hela gänget. Från vänster, Kenneth Sahlin, ägare som inom kort lämnar firman, Daniel Josefson, nyanställd som tekniker och kundmottagare, Krister Hassel och Kim Hassel som båda är tekniker samt Fred Ottoson, verkstadschef och tillträdande ägare.