page title icon ”Med ordning och reda på pappren är det inte så besvärligt”

”Med ordning och reda på pappren är det inte så besvärligt”

Det var ingen diskussion om vi skulle gå med eller ej, utan en självklarhet. Det säger Fredrik Haraldsson, ägare till VW-specialisten Lovene Bil i Lidköping som precis innan semestern klarat årlig kontroll för Godkänd Bilverkstad.

– Vi var redan KBV-verkstad, så steget var inte långt. Jag kan förstå att det kan vara ett stort steg för små verkstäder med 2-3 man eftersom det krävs en hel del jobb, men har man väl fått ordning på pappren så är det inte så besvärligt. Säg att när man har gjort grundarbetet så sköter sig konceptet nästan självt, säger Fredrik och har en fundering kring en ”GBV Light”, men hur det praktiskt ska vara genomförbart ger han sig inte in på med tillägget:

– Då väljer väl alla den enkla vägen …


Han ser GBV som en vision om att alla ska vara med, att det finns en grundnivå på vad man kan kräva av en verkstad.

– Sedan kommer det alltid att finnas undergrupper som skruvar runt hörnet ändå, är hans konstaterande.

Lovene Bil är ett konglomerat av verksamheter; bilverkstad, maskinstation, jordbruk och fastighetsskötsel.

– Vi är nio man varav fem som jobbar på verkstaden. Själv har jag en bakgrund inom original, VAG, men vi jobbar under Autoexpertens flagg. Det är ett bra verkstadskoncept som bygger på frihet under ansvar, berättar Fredrik och fortsätter:

– 90-95 procent av jobben är VW, men vi gör även service och vanligt underhåll på andra märken. Men framför allt är det VW som gäller eftersom jag har jobbat med det tidigare.

Som nämnt är Lovene Bil en blandning av verksamheter – när det gäller jordbruk så får medarbetarna på verkstaden vara beredda på att ge sig ut på jakt efter djur som rymt.

– Då kan kunden mötas av en lapp på dörrn, avslutar Fredrik Haraldsson, ägare av Lovene Bil i Lidköping.

Bilden: Lovene Bil i Lidköping är Autoexperter