page title icon Din Bil ansluter samtliga verkstäder till Godkänd Bilverkstad

Din Bil ansluter samtliga verkstäder till Godkänd Bilverkstad

Kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad, GBV, är en viktig hygienfaktor för motorbranschen. Det är MRF, SFVF och Konsumentverket överens om. Den är även en konkurrensfördel för seriösa verkstäder.

– Fördelen med Godkänd Bilverkstad är att kunderna kan känna sig trygga, vilket de också ska göra när de lämnar sin bil på verkstaden. Att vi är GBV-certifierade gör att kunden vet vad vi står för. Det är en kvalitetsstämpel utöver märkesauktorisationen som redan den borgar för att vi håller en hög kvalitet. Det handlar helt enkelt om kundtrygghet, säger Peter Steiner kvalitetschef på Din Bil Sverige AB.

Sedan tidigare är det klart att VW Group ställer sig bakom branschens arbete med kvalitetsstandarden. Godkänd Bilverkstad har blivit en avslutande del av koncernens egna revisioner.

En efter en av de stora VW-handlarna ansluter nu sina verkstäder till Godkänd Bilverkstad.

Det står klart att samtliga bilverkstäder som ingår i Din Bil-gruppen har genomgått årlig kontroll för Godkänd Bilverkstad med godkänt resultat. De är därmed på väg in i systemet.

– Hittills är 20 verkstäder ”reggade”, medan resterande 20-talet är godkända men ännu inte hunnit läggas upp. De kommer inom kort, berättar kvalitetschefen Peter Steiner stolt.

Peter säger vidare, att ta steget till att bli Godkänd Bilverkstad vare sig är högt eller långt för en auktoriserad verkstad som arbetar med något av VW Groups varumärken.

– Det är både enkelt och smidigt. I grunden finns vårt och koncernens ständiga kvalitetsarbete samt de kvalitetsuppföljningar som DEKRA utför för oss. För att bli Godkänd Bilverkstad handlar det endast om ett par ytterligare moment vid revisionen mot Volkswagen Groups olika märkesstandards.

 Godkänd Bilverkstad gratulerar och hälsar även Din Bil-gruppen välkommen till en växande skara av GBV-verkstäder.