page title icon Bilakuten i Bollnäs landets andra Godkänd Bilverkstad

Bilakuten i Bollnäs landets andra Godkänd Bilverkstad

Nu är den andra verkstaden godkänd för kvalitetsstandarden Godkänd Verkstad. Det är allbilverkstaden och reservdelsbutiken Bilakuten i Bollnäs som klarade den årliga kontrollen som utfördes av de båda kvalitetscoacherna Gunnar Månsson och Patrik Wall från Branschkontroll.

– Vi är positiva till att bli Godkänd Bilverkstad, våra kunder ska känna sig trygga när de lämnar bilen till oss, de ska veta att de får ett fackmässigt arbete utfört, säger Ann-Sofi Asp som äger och driver företaget tillsammans med kompanjonen Jimmy Berneholt sedan sju år tillbaka.

Hon berättar att Bilakuten i Bollnäs är anslutna till BDS verkstads- och butikskoncept. På företaget arbetar två mekaniker och två i butiken.

– Vi är anslutna till BDS och medlemmar i SFVF, och de vill ju att deras verkstäder ska vara anslutna till Godkänd Bilverkstad. Så vi tänkte, varför vänta, berättar Ann-Sofi Asp och fortsätter:

– Jag vill säga att det har varit en del att göra, många uppgifter som ska tas fram och ordnas, sådant som vi inte tänkt på tidigare. Det finns både för- och nackdelar, det har tagit mycket av vår tid, en tid som egentligen inte finns på ett litet företag. Men i slutändan har det varit bra, nu har vi ordning och reda på allting!

– Min uppmaning är – varför vänta, gå med nu, säger Ann-Sofi.

Gunnar Månsson på Branschkontroll rapporterar om en klanderfri kontroll, samtidigt som han gratulerar företaget och att de valt att vara ute i god tid.

Ulf Stefansson på SFVF, som tillsammans med MRF ligger bakom kvalitetsstandarden, framhåller att Bilakuten är den första kedjeanslutna verkstaden som blir godkänd för Godkänd Bilverkstad.

– Det är något som vi är särskilt stolta över, det är viktigt för hela branschen och visar på att det är inte så svårt, menar Ulf Stefansson och framför SFVF:s och MRF:s gemensamma gratulationer till Bilakuten i Bollnäs.

Bild: fr v: Glad Godkänd Bilverkstad, Bilakuten i Bollnäs fr v Dennis Granmyr, mekaniker, Ann-Sofi Asp, vd, och Jimmy Berneholt, verkmästare.