page title icon Biljouren första GBV-verkstaden inom VW-ledet

Biljouren första GBV-verkstaden inom VW-ledet

Från vänster: Lars Treser, Biljouren, Gunnel Martén, VW Group, och Jan Olvenmo, MRF.

– Godkänd Bilverkstad är en vattendelare för branschen mot konsument – de seriösa verkstäderna med fokus på kvalitet och kundtrygghet kontra de oseriösa.

Det menar Lasse Treser, vd på den fristående verkstaden Biljouren i Åkersberga som nyligen klarat årlig kontroll för Godkänd Bilverkstad.

Biljouren är auktoriserad för VW person och transportbilar, Audi, Seat, Skoda samt BMW. De blev först som GBV-verkstad inom respektive märkesgrupp.

– Sammantaget känns det bra. I grunden är vi som VW-verkstad reviderade enligt tyska TÜV:s standard. För Godkänd Bilverkstad tillkommer ett par kontrollpunkter i revisionen, berättar Lasse Treser och tillägger hur viktigt det är att branschen gemensamt sluter upp bakom Godkänd Bilverkstads varumärke.

– Det vore kul, inte minst jätteviktigt, om detta kan bli ett varumärke, en kvalitetsstämpel, i kundens perspektiv. Därför måste såväl generalagenter som branschföreningar lyfta fram det. Det måste också skapas kommunikation mot konsumenterna så att de förstår vad Godkänd Bilverkstad är – det får inte bli som med gröna punkten, KBV, menar Lasse.

Slutligen frågar vi honom om hur den årliga kontrollen för Godkänd Bilverkstad var – det mesta finns sedan länge på plats tack vare VW-auktorisationen hos Biljouren i Åkersberga.

– En sak vill jag lyfta fram speciellt med GBV är den moraliska och etiska policy som finns med. Det är bra att även lyfta de mjuka värdena, våra TÜV-revisioner av verkstäderna avser endast ”det hårda”, svarar Lasse Treser.

Ytterligare en Audi-verkstad har nu klarat årlig kontroll för Godkänd Bilverkstad. Det är Söderbergs Bil i Nyköping (bilden nedan).

Styrgruppen för Godkänd Bilverkstad hälsar Biljouren och Söderbergs Bil välkomna till GBV.