page title icon Volkswagen Group går fullt in i GBV!

Volkswagen Group går fullt in i GBV!

– Nu kör vi!

Det säger Gunnel Martén, kvalitets- och miljöansvarig på Volkswagen Group Sverige, om att det nu är klart att svensk VW-handel går ”fullt in i Godkänd Bilverkstad”.

– Det är roligt och strategiskt viktigt för kvalitetsstandarden att en av landets allra största generalagenter och märkeskedjor går in i GBV, säger Ulf Stefansson, SFVF, och Joachim Due-Boje, i ett gemensamt uttalande.

Det är efter långa och omfattande diskussioner med styrgruppen för GBV som Volkswagen Group fattat beslutet om att GBV är en del av deras revisioner, utvärdering av dem som representerar märket.

– Vi har en certifiering, revidering, av alla ÅF och servicepartners sedan gruppundantaget slopades 2003. Det innebär att vi redan till stora delar gör det som finns på GBV:s checklista – så frågan till GBV var ”varför göra likadant en gång till?”, berättar Gunnel Martén.

– Vi har stött och blött med GBV, till slut kom vi fram till att det var tre punkter som skilde vår checklista från GBV:s och inte fler. Vi tog fram ett erbjudande till våra återförsäljare och serviceverkstäder som även innefattar dessa, fortsätter Gunnel Martén.

Det innebär att årlig kontroll för Godkänd Bilverkstad nu ingår som en del av Volkswagen Groups certifieringsrevision.

– En bra idé, eftersom det kommer att underlätta för våra partners, avslutar, Gunnel Martén, kvalitets- och miljöansvarig på Volkswagen Group Sverige.