page title icon GBV:s varumärke är ett värdebevis

GBV:s varumärke är ett värdebevis

Godkänd Bilverkstads kontrollmärke och varumärke står för kvalitet och kundtrygghet. Det är ett värdebevis!

Endast fordonsverkstäder som är godkända, klarat årlig kontroll, enligt branschöverenskommelsen Godkänd Bilverkstad äger rätten att använda kontrollmärket och varumärket samt att ha det i sin kommunikation.

– När en verkstad erhåller ett godkännande inrapporterat från ett av MRF och SFVF godkänt kontrollföretag kommer nämnden för Godkänd Bilverkstad att tillhandahålla och skicka ut kontrollmärket till verkstaden i digital form, förklarar Ulf Stefansson jurist på SFVF och tillägger:

– Verkstaden kommer även få GBV:s logotype i högupplöst form, så kallat EPS-format, och kan då skapa ett för verkstaden unikt kontrollmärke och – eller varumärke i enlighet med bestämmelserna. 

Ulf förklarar också att kontrollmärket eller varumärket som används kan också vara i gråskala eller transparent beroende på i vilket sammanhang det används. Detta finns mer beskrivet i GBV:s grafiska manual för den som vill läsa mer.

Bestämmelserna för kontrollmärket Godkänd Bilverkstad gäller för företag som är på väg att ansöka om att bli Godkänd Bilverkstad eller som har blivit godkända.

Bestämmelserna innehåller bland annat information om ansökan, skötsel, användning och missbruk.