page title icon Vill medverka till en enklare process

Vill medverka till en enklare process

LAG Testcenter är sedan förra året godkända som nytt testföretag för Godkänd Bilverkstad.

– Vi ser det som mycket positivt och hoppas att det ska ge oss en större marknad att jobba efter. Vi har riktat in oss på själva certifieringsprocessen och jobbat aktivt med ett eget kontrollsystem som vi precis dragit igång, säger Rickard Gustafsson, teamleader på LAG Testcenter.

LAG Testcenter är ett kontrollföretag inom Lagerstedt-gruppen och bedriver sin verksamhet i anslutning till Lagerstedts Bil i Högdalen i Stockholm.

– Vi är tre medarbetare som startat detta tillsammans och vi har en lång gedigen yrkeserfarenhet när det gäller tester och kontroller av verkstäder. Vi har tidigare arbetat på Motormännens testcenter och är certifierade generalagenter för flera olika bilmärken.

LAG Testcenter inriktade på själva certifieringsprocessen och har tagit fram eget kontrollprotokoll för att säkerställa att alla kontrollpunkter efterlevs enligt GBV:s riktlinjer.

– Vi gör tredjepartskontroller, stickprovskontroller och hjälper verkstaden att se till att de har alla papper iordning och dokument på plats, säger Rickard Gustafsson.

LAG Testcenter vill medverka till en enklare process och kan tipsa om olika hjälpmedel för att hålla alla dokument levande.

– Vi på LAG Testcenter är även ett kontrollorgan för Kvalitetssäkrad skadeverkstad där vi också gör certifiering och tredje partskontroller.

I övrigt gör LAG Testcenter det mesta när det gäller olika tester och kontroller och erbjuder en opartisk bedömning med ett tydligt och överskådligt testprotokoll. 

Beroende på kundens behov görs totala tester, med eller utan chassi- och lackkontroll, men även hastighetsmätarkontroll, motoranalys inklusive drivlina, bromsprov och rostskyddskontroll 

– Vi kan även utföra en skriftlig värdering av bilen till exempel om kunden ska köpa ut sin tjänstebil.

LAG Testcenter är även tillgängliga för kontroller och utlåtanden vid eventuella tvister och är anslutna till Sveriges Handelskammare. 

– Våra besiktningsmän är förordnade av Sveriges Handelskammare. Det innebär att vi kan bistå som opartisk vid värdering eller vid tvister med verkstäder eller försäkringsbolag som medlande kraft eller lämna ett opartiskt utlåtande, säger Rickard Gustafsson.

Bilden: Rickard Gustafsson, Jaroslaw Janiak och Christian Heimer på LAG Testcenter.