page title icon “Godkänd Bilverkstad är ett sätt att visa att man är en seriös verkstad”

“Godkänd Bilverkstad är ett sätt att visa att man är en seriös verkstad”

Mikael Johansson, Autocenter i Bergslagen.

Fagerstaverkstaden Autocenter i Bergslagen AB blev Godkänd Bilverkstad i april.

– För vår det var det ingen diskussion, utan det känns självklart att vara ansluten till Godkänd Bilverkstad. Det är viktigt för branschen och ett sätt att visa att man är en seriös verkstad, säger Mikael Johansson, delägare på Autocenter i Bergslagen.

Autocenter i Bergslagen utför service samt reparationer på nästan alla bilmärken och har drivits i nuvarande regi sedan 2007.

Sedan de anslöt sig till Godkänd Bilverkstad har antalet kunder som bokar service ökat.

– Vi har många trogna stamkunder men nu är vi mer jämförbara med märkesverkstäderna och fler kunder börjar få upp ögonen för vad det innebär att vända sig till en bilverkstad som är ansluten till Godkänd Bilverkstad, säger Mikael Johansson.

Som ansluten till Godkänd Bilverkstad följer man samma serviceprotokoll och rutiner som märkesverkstäderna och allt finns sparat och dokumenterat.

– Det är viktigt för branschen att fler och fler verkstäder ansluter sig till Godkänd Bilverkstad och ett sätt att sålla bort oseriösa aktörer. Det känns som en nödvändighet med tanke på deras målbild.

Att vara ansluten till Godkänd Bilverkstad var också ett krav för att få tillhöra någon av de större kedjorna.

– Sedan fyra år tillbaka är vi anslutna till BDS/Hästbacka bildelar i Avesta. Det fungerar riktigt bra och vi är jättenöjda.

Hästbackas bildelar har sålt bildelar, reservdelar, tillbehör och biltillbehör av originalkvalitet på Internet och i butiken i Avesta i över 10 år vilket gjorde att de kändes som en bra samarbetspartner. Fördelarna med att ansluta sig till dem som lockade Mikael Johansson var bland annat att kunna ingå i en större kedja och samtidigt behålla friheten som egen företagare.

– Vi ville bestämma mer själva och BDS/Hästbacka erbjöd en mer personlig service vilket har fungerat riktigt bra. Vi kan själva i samförstånd bestämma vilka leveranser, turer och tider som passar oss. De är väldigt följsamma och är det något akut så är de aldrig omöjliga utan det har alltid löst sig på ett bra sätt.

Som BDS-ansluten verkstad driver man sitt eget företag med egen prissättning och timdebitering, och får samtidigt alla fördelar som ett starkt samarbete ger. 

En stor fördel tycker Mikael Johansson är den trygghet som det innebär att ingå i en stor kedja och att man alltid kan få stöd och support.

– De har ett väldigt bra forum som används flitigt av många medlemmar där man kan ställa frågor och dela med sig av kunskap och erfarenheter till varandra.