page title icon Godkända bilverkstäder rullar ut

Godkända bilverkstäder rullar ut

Den första pilotverkstaden för Godkänd Bilverkstad har rullat igång. Det är Nordmarkens Motor i Årjäng och Karlstad. Nu ser MRF och SFVF fram mot att fler hänger på.

– Vi ser Godkänd Bilverkstad som viktigt för hela motorbranschen, det är det som ska göra skillnad för kunderna, att de får en seriös verkstad, en verkstad som uppfyller en minimistandard, säger Niklas Hammar, vd för Nordmarkens Motor som är Opel-åf samt har verkstadsauktorisation för Isuzu, Suzuki samt Autoexperten allbilverkstad.

Det var MRF:s Joachim Due-Boje som tillsammans med kontrollföretaget KBV:s Thomas Engström rullade ut Nordmarkens.

– Vi har ytterligare en verkstad på gång. Det är Bröderna Karlssons Bilverkstad i Hässleholm. Förmodligen är det de som blir först ut som reviderad och klar för Godkänd Bilverkstad, berättar Joachim Due-Boje och tillägger att de kommer att ske kring månadsskiftet september-oktober.

SFVF:s jurist, Ulf Stefansson, understryker ånyo detta med att verkstäder som vill kvalificera sig för Godkänd Bilverkstad verkligen påbörjar arbetet.

Ulf Stefansson, jurist, SFVF.

– Risken är att alla väntar in i det sista, därför kommer de verkstäder som sätter igång redan nu att få någon form av bonus, favör, för att de är ute i god tid, säger Ulf.

KBV är ett av fem hittills godkända kontrollföretag för årlig kontroll av Godkänd Bilverkstad. De andra är Branschkontroll, FR2000 och Qvalify. Mer info om dem finns på hemsidan.

Nordmarkens Motor är medlem i både MRF och SFVF.

Bild: Niklas Hammar, vd Nordmarkens Motor, och Joachim Due-Boje, MRF/Godkänd Bilverkstad.